Pinky og så Brain Brain Brain

En kærlig reprimande

image

Ærlighed er som en lækker Rittersport. Kvadratisk. Praktisk. God. Det førstnævnte tillægsord tilskynder tanken om, at ærlighed er flersidig og sjældent enkel.

I lørdags gled tårer ned af æblekinderne. Uge 36 anno 2016 havde indtil den formiddag været en tand for overvældende og hovedet overfyldt af tanker. Irriterende tanker, som medvirkede til åndedrætsbesvær (!?)

Jeg er utilstrækkelig eller sådan er følelsen i hvert fald, for i denne tid evner jeg hverken at være en god kæreste, veninde, datter og søster. En efter en væltede de triste teorier ud i monologen, med min kæreste som eneste lytter. Han bankede verbalt i bordet ved erklæringen om, at virkeligheden slet ikke forholder sig således. Tværtimod er jeg hård ved mig selv og uselvisk i en grad, der er ris til egen popo. Ønsket fra hans side er, at jeg bliver bedre til at tænke på mig selv – i bogstavligste stand skal jeg lære at være lidt egoistisk. Shit! Egoisme har altid haft en negativ klang i min øregang og som flinkeskolens mønsterelev, er dette et avanceret punkt på pensumlisten. Uagtet den sværhedsgrad af ny læring, vil jeg gerne imødekomme hans ønske. Andre får jo oftest mere fylde end jeg giver til mig.

Lørdagens kærlige reprimande opstod ved min beretning om ugens løb, hvor jeg flere gange havde sat omgivelsernes behov før mine egne. Aftenen før havde jeg sågar, i mindre ædru tilstand dog, sendt en undskyldende besked uden at have skyld. Hvorfor forstår end ikke jeg, men påtog mig et utildelt ansvar i en mindre diskussion uden vinder. Oh my yard. Modtager responderede ej heller på beskeden og jeg registrerede hurtigt at have overtrådt egen grænse. I den kontekst påpegede min kæreste, at jeg faktisk undskylder unødvendigt i mange henseender. Den vane skal jeg afvænnes, hvortil aftalen forlyder på tredive dage uden ‘undskyld’ afspilles på mit stemmebånd og deslige. Indrømmet finder jeg det sgu befriende, at den undskyld-besked var sidste af sin slags, i forhåbentligt lang tid. Altid.

Jeg er glad for, at kæresten turde fremsige de barske sandheder. Tough love – i sin reneste form. Ganskevist var det ikke ny viden for min bevidsthed, men en kærlig reprimande er påpegning om, at noget skal justeres prompte. Og jeg er enig.

Generelt er jeg pjattet med ærlighed. Et sundt samt praktisk læringsmiddel for den enkelte at administrere, og så er ærligheden ekstra god i kombinering med selvindsigt.

XO

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinky og så Brain Brain Brain