Free your mind and...

BEKÆMPELSE AF VOLD MOD KVINDER

img_2947

I går modtog jeg et opkald fra en af mine absolut allerbedste veninder. Vi kender hinanden helt tilbage fra folkeskolen og med årerne har venskabet udviklet sig til lignende et søstreforhold. Af den art med tilladelse til pure ærlighed, enhver følelse, fra- og tilsigelser, diskussioner, kærlighedserklæringer og stilhed. Sgu ægte i sin enkelthed. Og som de jappetanter, vi er, drøftes verdenssituationen ugentligt, via lange snakke over mobilen. I sin sandhed den af vore yndlingstraditioner, som tyvstjæler tiden mest og på gårsdagen, blokerede for andre opkald, i halvanden time.

Løst, fast, op, ned – alle emner var relevante. Og alligevel husker jeg bedst den del, hvor ‘my sister from other parents’, fortalte om en psykisk udfordret kvinde. Kvinden med en lykkelig moderrolle til to små drenge, men nu desværre også i en offerposition efter et voldeligt overfald, begået af ekskæresten. Vold i den grad, hvor minutter betød forskel for overlevelse. Forfærdet lyttede jeg, gispede og glemte kortvarigt at trække vejret.

Forhelvede! En gang for mange. Et offer for meget. Samfundet, fællesskabet og individet har ansvar for at reagere på sådanne grusomme handlinger. Ingen skal stå alene. Ingen.

Gør en forskel ved at sprede et synligt budskab året rundt. Især denne dato, femogtyvende november, kan alle støtte op om FN’s internationale kampagne for bekæmpelsen af vold mod kvinder. Global forskning bevidner uhyggeligt, at én ud af tre kvinder oplever vold i nære relationer eller seksuel vold i løbet af deres liv. Reaktion, handling og ændringer skal ske.

#Orangetheworld er dagens slogan, hvilket vil blive opslået world wide via større medier, og når betydningsfulde bygninger ændre farve til orange.

Krisecenter Danner har i anledningen, indgået i samarbejde med os frivillige fra Sex & Samfunds om at markere kampen mod vold. Vi inviterer til fredagsbar med koncert og Spoken Words-kunstnere. Mød op til en vigtig fyraftensøl i hyggeligt selskab, på Apoteket klokken 1700. Læs om eventet her.

Heldigvis er influenzaen i udfasning, så kan deltage og jeg håber, at vi ses!

XO

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Free your mind and...